Borettslaget har satt opp to ladestasjoner ved Tjalves vei nede på den store parkeringsplassen.

Disse kan hvem som helst benytte, både beboere og besøkende/eksterne. For å bruke disse skanner du QR-koden på laderen, så følger du instruksene som kommer opp.
Du må laste ned Monta EV Charging fra Google Play eller App Store for å få våre felles ladere til å fungere. Start/stopp av lading og betaling skjer i appen.

Egen ladekabel (Type 2) må medbringes. Kabele må klare 32amp og 22KW for å klare å lade med maksimal hastiget, som er 7KW i timene i vårt system. Kabler med lavere spenning vil også lade kjøretøyet ditt, men da med lavere spenning (3,5KW), som også vil ta dobbel så lang tid.

Regler for felles ladestasjoner

Her er bruksreglene for felles ladestasjoner:

  • Det er kun lov å stå parkert på felles ladeplass mens kjøretøyet lades. Dette for at andre som står i kø også skal få ladet sitt kjøretøy.
    Kjøretøy som står der uten å lade, regnes som feilparkert og vil taues bort for eiers regning og risiko. Det holder ikke at kabelen fortsatt står koblet til laderen – lyser laderen grønn, lades det ikke. Lyset skal være blått når det lades.
    Monta-appen vil gi deg beskjed når lading er stoppet, men brukeren er selv ansvarlig for å flytte bort sitt kjøretøy når lading er ferdig.
  • Kjøretøy som lades skal stå innenfor oppmerket felt, slik at det alltid er plass til at to kjøretøy lades samtidig.

Beboere må informere sine besøkende om reglene for lading.

Andre innlegg: